WordPress Güvenliğinde En Çok Yapılan Hatalar

  • Yayınlanma Tarihi: 09 Ocak 2023
  • Okunma Süresi: 3 Dakika 20 Saniye
  • Kategori: Wordpress
WordPress Güvenliğinde En Çok Yapılan Hatalar

Bu sorunun cevabını bilmek, sitenizi daha bilinçli bir şekilde yönetmenize yardım edebilir.

En popüler içerik sistemlerinin başında gelen WordPress, internet site sahiplerine büyük avantajlar sunar. Ne var ki, WordPress’in ayrıcalıklarından faydalanmaya devam etmek için çeşitli güvenlik tedbirlerini uygulamanız gerekir.

En Çok Yapılan WordPress Güvenlik Hataları – 9 Kritik Hata!

Ziyaretçi ve sıralama kaybı yaşamak istemiyorsanız, sitenizin güvenliğine önem vermek durumundasınız. Öte yandan bu, kullanıcılarınızın verilerini koruma altına almanız için de önem taşır.

Bu doğrultuda, kaçınmanız gereken bazı WordPress güvenlik hataları şunlardır:

Yanlış Tema Seçimi:

Kullanışlı ve estetik görünüme sahip bir tema kullanmanız ziyaretçi deneyimi açısından çok mühimdir. Ayrıca bu, arama motorlarının sitenizi güvenli olarak algılamasına ve daha üst sıralarda listelemesine de katkı sağlar.

Bundan dolayı ilgi çekici, güncel, kullanımı basit bir tema seçmeye özen göstermelisiniz. Kesinlikle Warez, crack tema kullanmamalısınız. Mümkünse ücretsiz temalardan uzak durmalı, sitenizin konseptine uygun ücretli bir tema satın almalısınız.

Önerilen İçerik: WordPress Web Tasarım Fiyatları

Eski Eklentileri Kullanmaya Devam Etmek:

Kaliteli ve hızlı bir WordPress sitesi gereksiz eklentiler barındırmaz. Arka planda yer alan eklentilerin ise daima güncel tutulması gereklidir. Resmi olmayan platformlardan indirdiğiniz eklentileri kurmak sitenize zarar verebilir. Çünkü bunlar sitenizde zararlı kodların çalıştırılmasına da yol açabilir. Bu nedenle eklentilerinizin son sürümünü kullandığınızdan ve resmi adresler aracılığıyla yüklediğinizden emin olun.

Doğru Platformu Tercih Etmemek:

WordPress’in Linux ile daha iyi performans sergilediği bilinir. Fakat bazı siteler ise Windows üzerinde barındırılmaya ihtiyaç duyabilir. Gereksinimleriniz doğrultusunda en iyi platformu seçmeye dikkat etmelisiniz.

İlginizii Çekebilir: WordPress Site Hızlandırma

Önbellekleme Yapmamak:

Genellikle WordPress güvenliğinde en çok yapılan hatalar içerisinde ön plana çıkan bir başka durum, önbellekleme eklentisi kullanmamaktır. Oysa bu eklentiler verimin artmasına imkân tanır, iş yükü süresinin azalmasını sağlar, aksamalara engel olur. Bu da sitenin hızlanacağı ve daha profesyonel bir görünüme kavuşacağı anlamına gelir. Ondan dolayı önbellekleme yapmayı ihmâl etmemelisiniz.

Varsayılan Ayarları Öylece Bırakmak:

WordPress kurulumunda birçok ayar default olarak gelir. Bunları kendinize göre özelleştirmelisiniz. Ayarları olduğu gibi bırakmak sitenizin kullanışlılığını bozabilir.

En basitinden; favicon (site ikonu), slogan, Permalink Structure (kalıcı bağlantı yapısı) gibi alanları değiştirmek şarttır.

Karmaşık Etiketler ve Kategoriler:

WordPress güvenliğinde en çok yapılan hatalar arasındaki bir diğer husus, kategori ve etiket yapısını düzeltmemektir. Bu noktada şunları aklınızdan çıkarmamalısınız:

  • Etiket kullanmak yararlı olsa da, aşırı etiket kullanımı kafa karıştırıcı olur. Bu durum siteyi düzensiz hâle getirir, gezinmeyi zorlaştırır ve hit kaybıyla sonuçlanır.

  • Her yazıda aynı etiketler tercih edilmemeli, yazı konusuna göre farklı etiketlerden faydalanılmalıdır.

  • Ana ve alt kategorileri doğru oluşturmaya özen gösterilmelidir.

  • Gereğinden fazla kategori kullanılmamalıdır. Zira kimse, aradığı şeyi bulmak için onlarca kategori arasında dolaşmaktan hoşlanmaz.

Yönetici İsmini Değiştirmemek ve Kolay Bir Şifre Kullanmak:

En çok yapılan WordPress güvenlik hataları içinde kendinden söz ettiren bu olay, siteniz için pahalıya mâl olabilir. WordPress, kurulum sırasında ‘Admin’ kullanıcı adını otomatik oluşturur. Bunu değiştirmeyi unutursanız hackerlara açık kapı bırakmış olursunuz. Zîrâ böyle sıradan bir username’in tahmin edilmesi çok kolaydır.

O yüzden yönetici adınızı farklı bir şey yapın ve tahmin ile bulunması mümkün olmayan bir şifre seçin. Belirleyeceğiniz parola büyük harf, noktalama işareti ve rakam içersin; kişisel bilgiler vee ardışık sayılar kullanmayın.

En Kolay Yoldan: WordPress Siteyi Başka Siteye Taşıma

Güncellemeleri Yüklememek:

Siteniz ile ilgili bir güncelleme olup olmadığını denetleyin. Eğer varsa, bunu kurmakta gecikmeyin. Çünkü güncel olmayan bir sitenin saldırganlar tarafından ele geçirilmesi daha kolaydır.

Tavsiye İçerik: WordPress Manuel Güncelleme ve Dosya Değişikliği

Yedekleme Yapmamak:

Tüm emekleriniz ve yatırımlarınız bir gecede boşa gidebilir. Düşünmesi bile korkunç, öyle değil mi?

O halde, en çok yapılan WordPress hataları listesindeki bu yanlıştan kendinizi koruyun. Haftalık, hatta günlük yedeklemelerle sitenizi güvenceye alın. Herhangi bir problem oluşması durumunda yedekten geri yükleyebilir ve böylelikle hiçbir veri kaybı yaşamaksızın, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Sonuç

WordPress güvenliğinde en çok yapılan hatalar neler? Artık biliyorsunuz. Öyleyse bunlardan uzak durarak sitenizi olası tehlikelerden muhafaza etmek için geç kalmayın!

Henüz bir WordPress siteye sahip değilseniz, sizin için en doğru profesyonel çözümler için Toretto ile iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş:

WordPress Güvenliğinde En Çok Yapılan Hatalar için Cevap Yaz


Yorumlar (0)

WordPress Güvenliğinde En Çok Yapılan Hatalar yazısına ilk yorum yapan siz olun!